Answers- OT, 300826- 100q (English)

Punctuation:
1. Which punctuation mark is used to separate items in a list?
   A) Comma
   B) Colon
   C) Semicolon
   D) Dash
   Answer: A) Comma

2. Identify the punctuation mark used to indicate a pause in a sentence.
   A) Semicolon
   B) Period
   C) Exclamation mark
   D) Comma
   Answer: D) Comma

3. Choose the correct punctuation mark to use with possessive nouns.
   A) Dash
   B) Comma
   C) Apostrophe
   D) Semicolon
   Answer: C) Apostrophe

4. Choose the correct punctuation mark to use after an introductory phrase.
   A) Comma
   B) Colon
   C) Semicolon
   D) Dash
   Answer: A) Comma

5. Which punctuation mark is used to separate two independent clauses?
   A) Comma
   B) Semicolon
   C) Colon
   D) Dash
   Answer: B) Semicolon

6. Identify the punctuation mark used to indicate a break in thought.
   A) Dash
   B) Comma
   C) Colon
   D) Semicolon
   Answer: A) Dash

7. What punctuation mark is used to introduce a list?
   A) Dash
   B) Comma
   C) Semicolon
   D) Colon
   Answer: D) Colon

Figures of speech:

8. “He runs like a deer.” Which figure of speech is used?
   A) Metonymy
   B) Hyperbole
   C) Simile
   D) Synecdoche
   Answer: C) Simile

9. “I have told you a million times to be careful.” Which figure of speech is used?
   A) Hyperbole
   B) Litotes
   C) Pun
   D) Antithesis
   Answer: A) Hyperbole

10. “O Death, where is thy sting?” Which figure of speech is used?
    A) Metonymy
    B) Synecdoche
    C) Apostrophe
    D) Simile
    Answer: C) Apostrophe

11. “It was a deafening silence.” Which figure of speech is used?
    A) Litotes
    B) Oxymoron
    C) Pun
    D) Assonance
    Answer: B) Oxymoron

12. “The bench will make a decision tomorrow.” Here, “bench” stands for the king or monarchy. Which figure of speech is used?
    A) Synecdoche
    B) Metonymy
    C) Metaphor
    D) Hyperbole
    Answer: B) Metonymy

13. “All hands must report for duty.” Here, “hands” means sailors or workers. Which figure of speech is used?
    A) Metonymy
    B) Apostrophe
    C) Synecdoche
    D) Personification
    Answer: C) Synecdoche

14. “He is not a bad singer.” The expression “not a bad singer” means “a good singer.” Which figure of speech is used?
    A) Litotes
    B) Hyperbole
    C) Antithesis
    D) Pun
    Answer: A) Litotes

Idioms/ One word substitution:

15. Relating to trees- a.banyantism / b.bovine / c.arboreal / d.canine
    Answer: c.arboreal

16. To invent an excuse- a.adept / b.freed / c.concoct / d.frisk
    Answer: c.concoct

17. A collection of poems- a.preface / b.antholgy / c.afterword / d.trilogy
    Answer: b.antholgy

18. Study of animal behaviour- a.animolgy / b.psychoanimology / c.hypnosis / d.ethology
    Answer: d.ethology

19. Scientific study of teeth- a.caninology / b.tetherology / c.odontology / d.RCT
    Answer: c.odontology

20. Dead broke- a.penniless / b.cracked / c.breathless / d.damaged
    Answer: a.penniless

21. Bandy words- a.abuse / b.argue / c.welcoming words / d.euphemism
    Answer: b.argue

22. Call names- a.stupefy / b.to abuse / c.adept / d.criticize
    Answer: b.to abuse

23. Send for- a.farewell / b.godspeed / c.summon / d.adieu
    Answer: c.summon

24. Watch out- a.to be careful / b.to be arrogant/ c.to watch sth/ d.to be careless
    Answer: a.to be careful

25. Draconian law- a.capital punishment / b.extremely severe law / c.violation / d.arrest warrant
    Answer: b) extremely severe law

Find the correctly spelt word:

26. 1.discrepancy 2.descrepancy 3.discripancy 4.discriepansy
    Answer: 1.discrepancy

27. 1.Restuarent 2.Restaurant 3.Resturant 4.Restaurent
    Answer: 2.Restaurant

28. 1.Portguese 2.Portugese 3.Portoguese 4.Portuguese
    Answer: 4.Portuguese

29. 1.Narsicissism 2.Narcicicism 3.Narcissism 4.Narcisism
    Answer: 3.Narcissism

Find the incorrectly spelt word:

30. a) proficient b) magnificient c) sufficient d) efficient
    Answer: b) magnificient

31. a) pursuasive b) quotation c) inept d) facade
    Answer: a) pursuasive

32. a) Determination b) Culmination c) Termination d) Defination
    Answer: d) Defination

33. a) Illegitimate b) Illitrate c) Illegal d) Illegible
    Answer: b) Illitrate

Find the synonyms:

34. Generosity- a.crispy b.critic c.cruelty d.clemency
    Answer: d) clemency

35. Supple- a.bony  b.harden c.flexible d.harsh
    Answer: c) flexible

36. Imperil- a.facilitate b.jeopardise c.smoothen d.soothe
    Answer: b) jeopardise

37. Bluff- a.assist b.delude c.help d.support
    Answer: b) delude

38. Faze- a.tolerate b.bias c.placate d.disturb
    Answer: d) disturb

Find the antonyms:

39. Veracious- a.starving b.greedy c.false d.truth
    Answer: c) false

40. Conform- a.stick b.abide c.violate d.comply
    Answer: c) violate

41. Dauntless- a.bold b.timid c.unfazed d.valiant
    Answer: b) timid

42. Obstruct- a.obstacle b.hinder c.facilitate d.impede
    Answer: c) facilitate

43. Transitory- a.cursory b.permanent c.transient d.temporary
    Answer: b) permanent

Definitions:

44.The person, place, thing, or idea that receives the action of a transitive verb is called the:
A) Subject B) Predicate C) Object D) Complement
Answer: C) Object

45.A verb that connects the subject with a subject complement is called a:
A) Transitive verb B) Linking verb C) Action verb D) Auxiliary verb
Answer: B) Linking verb

46.A word or group of words that completes the meaning of a subject, object, or verb is called a:
A) Complement B) Modifier C) Determiner D) Conjunction
Answer: A) Complement

47.A word used before a noun to indicate such things as quantity, definiteness, or possession is called a:
A) Determiner B) Preposition C) Pronoun D) Interjection
Answer: A) Determiner

Cloze test:

The (48)............. of Bengal tigers left in the world has (49)........... from 100,000 to 4,000 over the last century. The main threats are (50)............. of habitat, poaching and the trade in tiger parts for Eastern medicines. Most Bengal tigers live in protected areas of India. Anti-poaching task-forces have been (51)........... up and there is also a trade (52)........... on tiger products in many countries, as a measure to save this rare species.

48. (a) form (b) kind (c) glory (d) number
    Answer: (d) number

49. (a) limited (b) shrunk (c) abolished (d) eliminated
    Answer: (b) shrunk

50. (a) prevention (b) encroaching (c) condition (d) shift
    Answer: (b) encroaching

51. (a) set (b) brought (c) swept (d) deployed
    Answer: (a) set

52. (a) agreement (b) contract (c) ban (d) link
    Answer: (c) ban

Fill in:

53. He is absorbed ......... his assignment.
    a. In/ b. On/ c. At/ d. With
    Answer: a) In

54. I don't have access ......... this room.
    a. Of/ b. To/ c. On/ d. In
    Answer: b) To

55. She didn't approve .......... my selling the old bike.
    a. Off/ b. With/ c. Of/ d. To
    Answer: c) Of

56. I won't give assent ......... the proposal.
    a. In/ b. To/ c. Of/ d. With
    Answer: b) To

57. She assured him ......... her help.
    a. To/ b. In/ c. From/ d. Of
    Answer: d) Of

58. Everyone must abide ......... the rules laid by the committee.
    a. To/ b. With/ c. In/ d. By
    Answer: d) By

59. She accused me ......... theft.
    a. To/ b. In/ c. Of/ d. On
    Answer: c) Of

60. My father absolved me .......... the responsibility.
    a. For/ b. To/ c. Of/ d. From
    Answer: c) Of

61. My friend is addicted ......... smoking.
    a. In/ b. For/ c. To/ d. Of
    Answer: c) To

62. Your mistake doesn't admit .......... any excuse.
    a. On/ b. In/ c. Off/ d. Of
    Answer: d) Of

63. You are not supposed to .......... the guidelines.
    a.braech / b.brooch / c.breach / d.breech
    Answer: c) breach

64. I ......... you to smoke in my office.
    a.proscribe / b.stop / c.prevent / d.prescribe
    Answer: a) proscribe

65. What is your ......... status?
    a.mortal / b.marriable / c.martial / d.marital
    Answer: d) marital

66. He is a ..........
    a.sentinal / b.spectacle / c.skeptic / d.septic
    Answer: c) skeptic

67. It has .........my appetite.
    a.vatted / b.vetted / c.wetted / d.whetted
    Answer: d) whetted

68.He ............. sleeping on the floor.
a.used to b.was use to c.was used to d.will be use to
Answer: c) was used to

69.She told me that she ........... get a good job.
a.may b.could c.can d.will
Answer: b) could

70.You had better .......... anyone.
a.don't bother b.not bother c.not bothered d.bother not
Answer: b) not bother

71.The girl was weeping. She .......... been rebuked by her parents.
a.could have b.must have c.ought to have d.should have
Answer: b) must have

72.I wish I .......... become a scientist someday.
a.will b.can c.would d.should
Answer: c) would

73.I would rather you .......... to see me tomorrow.
a.come b.came c.had come d.will come
Answer: b) came

74.You .......... him yesterday.
a.needn't phone / b.don't need to phone/ c.didn't need to phone/ d.needn't have phone
Answer: c) didn't need to phone

Voice:

75. She was looking at you.
    a. You were looked at be her.
    b. You were being looked at be her.
    c. You were been looked at be her.
    d. You were being looking at be her.
    Answer: b) You were being looked at be her.

Note: The correct sentence is “You were being looked at by her.”

76. She needs to take some rest.
    a. Some rest is needed by him.
    b. Some rest needs to be taken by her.
    c. Some rest need to be taken by her.
    d. Some rest is needed be taken by her.
    Answer: b) Some rest needs to be taken by her.

77. He has to pardon her.
    a. She has been pardoned by him.
    b. She has to be pardoned by him.
    c. She have pardoned by him.
    d. She have to be pardoned by him.
    Answer: b) She has to be pardoned by him.

Narration:

78. She said, "Alas! It's disheartening."
    a. She exclaimed with sorrowfully that it was disheartening.
    b. She exclaimed with sorrow that it has disheartening.
    c. She exclaimed with sadness that it was being disheartened.
    d. She exclaimed with sorrow that it was disheartening.
    Answer: d. She exclaimed with sorrow that it was disheartening.

79. He said to me, "Stop irritating me."
    a. He asked me to stopped irritating him.
    b. He advised me to stop irritating her.
    c. He asked me to stop irritating him.
    d. He commanded me to stopped irritating him.
    Answer: c. He asked me to stop irritating him.

80. He has said to me, "I live here to support my family."
    a. He told me that he lived here to support his family.
    b. He has told me that he lived here to support his family.
    c. He told me that he lives here to support his family.
    d. He has told me that he lives here to support his family.
    Answer: d. He has told me that he lives here to support his family.

81. Identify the sentence:
    She doesn't live here anymore.
    a.Assertive/ b.Imperative/ c.Exclamatory/ d.Optative
    Answer: a. Assertive

82. Identify the sentence:
    Please, do it properly
    a.Assertive/ b.Imperative/ c.Exclamatory/ d.Optative
    Answer: b. Imperative

83. Transform into an assertive sentence:
    Who doesn't know him?
    a.Who know him?
    b.Everyone knows him.
    c.No one knows him.
    d.He knows him.
    Answer: b. Everyone knows him.

84.Transform into an interrogative sentence:
She is stupid.
a.Should she be stupid?
b.Is she stupid?
c.Is she not stupid?
d.Will she be stupid?
Answer: c. Is she not stupid?

85.Identify the degree:
She was as wise as her brother was.
a.Positive degree
b.Comparative degree
c.Superlative degree
d.None of the above
Answer: a. Positive degree

Choose the correct figure of speech:

86. “The bass was difficult to catch, but the bass sound was very deep.” The words “bass” and “bass” are:
    A) Heteronyms
    B) Homophones
    C) Heterographs
    D) Synonyms
    Answer: A) Heteronyms

87. Which pair is an example of homonyms in the broad sense?
    A) Sole – Soul
    B) Bark – Bark
    C) Flour – Flower
    D) Read – Red
    Answer: B) Bark – Bark

88. “The object of the game is to object to unfair rules.” The words “object” and “object” are:
    A) Homonyms
    B) Heteronyms
    C) Heterographs
    D) Synonyms
    Answer: B) Heteronyms

89. Which pair consists of words with different spellings, different meanings, but the same pronunciation?
    A) Wind – Wind
    B) Tear – Tear
    C) Knight – Night
    D) Bow – Bow
    Answer: C) Knight – Night

90. Which of the following correctly matches the term with its definition?
    A) Homophones — same spelling, different pronunciation
    B) Homographs — different spelling, same pronunciation
    C) Heteronyms — same spelling, different pronunciation
    D) Heterographs — same spelling, same pronunciation
    Answer: C) Heteronyms — same spelling, different pronunciation

91. Identify the quantifier in the sentence: “There are many students in the classroom.”
    A) There
    B) many
    C) students
    D) classroom
    Answer: B) many

92. Identify the intensifier in the sentence: “She is very intelligent.”
    A) She
    B) is
    C) very
    D) intelligent
    Answer: C) very

93. Which word is a quantifier in the sentence: “I have enough money to buy the book.”
    A) have
    B) enough
    C) money
    D) book
    Answer: B) enough

94. Identify the intensifier in the sentence: “The movie was extremely interesting.”
    A) movie
    B) was
    C) extremely
    D) interesting
    Answer: C) extremely

95. Which word is a quantifier in the sentence: “Few people understood the difficult question.”
    A) people
    B) understood
    C) difficult
    D) Few
    Answer: D) Few

96. Remove 'too' from the sentence:
    She was too weak to win the game.
    a.She was so weak that she can't win the game.
    b.She was so weak that she couldn't win the game.
    c.She was very weak that she couldn't win the game.
    d.She was weak to win the game.
    Answer: b. She was so weak that she couldn't win the game.

97. What is 'all' in the given sentence?:
    All have left for school.
    a.noun/ b.adverb/ c.determiner/ d.pronoun
    Answer: d. pronoun

98. What is 'earthly'?:
    a.noun/ b.adverb/ c.adjective/ d.pronoun
    Answer: c. adjective

99. What is 'Hard' in the given sentence?:
    He hit me hard.
    a.noun/ b.adverb/ c.adjective/ d.pronoun
    Answer: b. adverb

100. What is 'neither' in the given sentence?:
     Neither boy is alive.
     a.noun/ b.adverb/ c.determiner/ d.pronoun
     Answer: c. determiner

Comments